Цацаров иска имунитета на Цветанов заради 50 000 лева

Петък, 01 Ноември 2013 17:53 Публикувана в У нас Прочетена 701 пъти

Главният прокурор на Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание отново искане за снемане имунитета на народния представител Цветан Цветанов и за възбуждане на наказателно преследване срещу него, съобщава прокуратурата на сайта си.

Събрани са доказателства, че Цветан Цветанов е извършил престъплението - длъжностно присвояване в големи размери - около 50 000 лв., средства от бюджета на МВР, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба, се посочва в съобщението.

 

Парите са били присвоени в полза на другиго - Орлин Тодоров, бивш директор на териториалното звено "Борба с организираната престъпност" във Велико Търново.

 

Като министър на вътрешните работи Цветанов е разпоредил на това лице да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора в Ловеч.По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането му от МВР.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 01 Ноември 2013 18:23
Влезте, за да коментирате