Разпитали Борисов за Мишо Бирата. Той съди Йордан Цонев за клевета

Петък, 01 Ноември 2013 20:14 Публикувана в У нас Прочетена 791 пъти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  бе разпитан и по делото за Мишо Бирата. В рамките на 24 часа бившият министър-председател се яви за втори път на разпит, след като бе призован в сряда да даде показания за смъртта на Чакъра, загинал преди 10 години в ръководена от него спецоперация. Борисов отговарял вчера следобед на въпроси в Столичното следствие. Престоят му там продължил около час, съобщава вестник "Труд". Според изданието бившият премиер бил лаконичен в обясненията си. Той уверил, че е спазвал закона и не е нареждал на подчинените си да правят обратното.

Междувременно стана ясно, че Борисов ще съди за 50 000 лева депутата от ДПС Йордан Цонев, който вчера от парламентарната трибуна нарече Борисов мутра и основател на СИК. Според лидера на ГЕРБ думите са клевета, която е засегнала честта и достойнството му. 


„В понеделник продължавам със следващите клеветници", написа във Фейсбук страницата си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Там той съобщава, че искът му срещу депутата от ДПС Йордан Цонев вече е в съда. 


„В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над един милион български граждани, пише още Борисов. На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината”.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 01 Ноември 2013 20:26
Влезте, за да коментирате