Миков казал на студентите: Не ми пука от вас

Петък, 01 Ноември 2013 22:52 Публикувана в У нас Прочетена 971 пъти

"Не ми пука от вас. Аз съм човек със самочувствие". Това казал председателят на парламента Михаил Миков на тримата студенти от Софийския университет, които преди две седмици опънаха в парламента плакат с надпис "Студентите питат: Не ви ли е срам?". Точно това ги накарало да започнат окупация на университета, отговори на въпроса защо не искат диалог с управляващите един от тях - Ангел Златков, който следва "Минало и съвременност на Югоизточна Европа".

Тримата младежи бяха заведени в кабинета на парламентарния председател Михаил Миков, който ги покани на кафе. На излизане те обаче отново заявиха, че искат оставка: "Той ни обясни неговата позиция, ние обяснихме нашата позиция. Позициите не се срещнали.

 

Ангел Златков изказа огрромното си разочарование от депутатите, които те наблюдавали от балкона. "Едни си играеха на таблетите, други си разговаряха и се смееха, така че нищо не можахме да чуем от онова, което се говореше от трибуната", обясни той в "Шоуто на Слави".

 

 

 

Последно променена в Петък, 01 Ноември 2013 23:40
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате