Октай Енимехмедов се обяви за политически затворник, подкрепи ранобудните студенти

Събота, 02 Ноември 2013 17:33 Публикувана в У нас Прочетена 1098 пъти

Арестуваният за атентата срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов се обърна с открито писмо към протестиращите студенти. Писмото е написано на 28 октомври, но беше разпространено вчера, в Деня на народните будители, чрез Фейсбук страницата на брата на Октай - Метин Енимехмедов. В него подсъдимият се определя като политически затворник.Ето текста на писмото:

Открито писмо до ранобудните студенти…
от Октай Енимехмедов (политически затворник)

Млади българи юнаци, колеги, студенти, достойни граждани на Република България. Вие, които се опълчвате срещу наглостта и безотговорността на управниците в държавата, вие, които имате моралното право да протестирате, вие сте гордостта на тази страна!
Съпричастен съм към вашите действия и Ви подкрепям безрезервно. Надявам се все повече будни граждани да се присъединят към вашата съпротива, която чувствам като своя лична кауза.


Ръководени от личните си убеждения, това е нашият шанс да изразим желанията си пред очите на света, че нашите намерения са чисти и единственото, което желаем, е един по-добър и достоен начин на живот тук, в собствената ни страна.Колкото до нашите политици, нека това Будно Гражданско Общество (БГО) бъде техният коректив за техните действия.Бъдещето на България, бъдещето на света е в нас младите.Да превърнем Родината си в едно по-добро място за живеене.Бог да благослови България и нейния народ!

Енимехмедов е в Централния софийски затвор, докато тече делото за нападението над Ахмед Доган, което ще се гледа на 19 януари. 

Последно променена в Събота, 02 Ноември 2013 17:44
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате