Дарение от пенсионер трогна окупантите, отказа да му върнат 500-те лева

Събота, 02 Ноември 2013 20:39 Публикувана в У нас Прочетена 1010 пъти

Оказа се, че зад трогателната история с пенсионера Благой Петров, който дари 500 лева на окупантите в  СУ „Св. Климент Охридски”, стои семейна трагедия. Той ги е дарил в памет на единствената си дъщеря, починала като студентка.

Двама от студентите изненадаха семейството на дарителя и отидоха в дома му, съобщава bTV.„Аз парите няма да ги взема никога. Това, което ви говорят, че е манипулация, не е вярно. Ами ако някой от вас се разболее на тия стълби там, дето спите?”, притеснен казал дядото. „Аз една дъщеря имах и тя почина, на кой да ги дам”, с тъга каза Благой Петров. Той и съпругата му са категорични, че няма да си вземат парите. 


Историята му развълнува цяла България. Когато преди три дни отиде в Алма матер и даде парите той каза, че ги е събирал от пенсията. „Айде, ако трябва още да дам“, каза тогава той през сълзи и си тръгна, като подчерта, че не бива да се отказват от борбата си.


Студентите бяха обвинени, че са приели дарението. Това породи дискусия дали трябва да събират парични дарения. Ден след това те обясниха, че е актът е бил много емоционален и затова са приели 500-те лева. Те търсили Благой на телефона, който бе изписан на плика с парите, но така и не го откриха.


Издириха го и изненадаха него и съпругата му в дома им, но възрастното семейство категорично отказа да си мърне парите обратно. Стигнаха до единодушно решение -  да помислят за кауза или човек в нужда, на които заедно с Благой да дарят парите.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Събота, 02 Ноември 2013 21:02
Влезте, за да коментирате