ВМРО: До седмица бежанците да си ходят, иначе се вдигаме

Инцидентът на „Пиротска” отключи националистични страсти
Неделя, 03 Ноември 2013 16:36 Публикувана в У нас Прочетена 970 пъти
ВМРО: До седмица бежанците да си ходят, иначе се вдигаме Източник: Actualno.com

Националистически организации организираха протестни шествия в столицата срещу нелегално пребиваващите емигранти.

Поводът бе инцидентът, при който 20-годишната Виктория, продавачка в магазин на ул. „Пиротска”, беше наръгана с нож от лице от арабско-африкански произход.

В шествието срещу нелегалните емигранти се включиха привърженици на ВМРО, движение „Национална съпротива”, Български национален съюз, сдружение на българските футболни запалянковци и други.

ВМРО отправи ултиматум към властта - в едноседмичен да репатрира нелегалните емигранти на местата, от които са дошли.

Това заяви за Агенция “Фокус” Ангел Джамбазки от ВМРО, участник в протеста в подкрепа на Виктория.

В случай, че ултиматумът не бъде изпълнен, си запазваме правото да се самоорганизираме за защитата и съхранението на живота, здравето и имуществото на нашите съмишленици и всички български граждани, заяви Джамбазки.

„Твърдя, че нападателят на Виктория е от арабски произход, вероятно алжирец”, посочи той.

По обяд „Атака” събра привържениците си пред сградата на МВР, където издигна лозунги „Вие ги храните, те ни колят”.

Волен Сидеров подчерта, че отправя предупреждение към вътрешния министър да промени политиката към нелегалните емигранти и каза: „Нелегалните емигранти се гонят, а не се настаняват". От „Атака” искат незабавно затваряне на българската граница и експулсиране на всички нелегални емигранти.

Сидеров обвини президента, че не свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по проблемите с нелегалните емигранти.

"Очевидно се страхува от мен, че ще му задам някои въпроси”, каза Сидеров и се закани, че ще поиска импийчмънт на държавния глава.

Според Сидеров и еврокомисарят Кристалина Георгиева заслужава бламиране от българското правителство, заради изказванията си по темата с бежанците. Лидерът на „Атака” е убеден, че нелегалните емигранти не са сирийски бежанци, а идват от най-различни краища на света.

Митингът на „Атака” се премести от МВР пред джамията в столицата, където днес не е останал нито един чужденец. Около джамията има изключително засилено полицейско присъствие и присъствие на жандармерията. В района вече няма нито един човек с арабски или африкански произход.

Има много полиция като видимо полицаите са над 60 души. В района има жандармерия, разположени са около 4 специални камионетки на жандармерията, полицейски патрулки има от всички страни на джамията.

Представители на различни националистически движения скандираха „България на българите, бежанците вън”.

Протестиращите, носеха националния флаг и листове, на които пише „Вики”.

Заради шествието, бе затворен бул. "Витоша", имаше засилено полицейско присъствие.

 

 

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате