Професор в СУ: Падне ли Орешарски, държавата рухва

Понеделник, 04 Ноември 2013 11:35 Публикувана в У нас Прочетена 1578 пъти

Преподавателят по политическа психология в Софийския университет и бивш член на ръководството на ДПС проф. Людмил Георгиев заяви пред БНР, че единственото спасение е Пламен Орешарски да запази самообладание. Според Георгиев ако премиерът подаде оставка в момента, държавата ще рухне и ще отидем към гражданска война.

Според него в основата на студентските протести стои Бойко Борисов и амбициите му да се върне във властта.

Професорът разчитал на това, че премиерът е национално отговорен и няма да подаде оставка под натиска "на тази шизофрения, която е пълзяща".

По думите на Людмил Георгиев към „политическата шизофрения с необратими симптоми заболявал и т.нар. Реформаторски блок. Според Георгиев всичко това се правело в името на идването на Борисов и реформаторите на власт.

2 коментара

  • Връзка на коментара Ганка Коева Понеделник, 04 Ноември 2013 20:19 публикуван от Ганка Коева

    Същото каза и Станишев, когато гласуваха за Пеевски. Или гласуваме, или правителството пада. Каква агитация, каква пропаганда - също като преди 1989. Остовко и Избори - това е решението. Иначе ще има гражданска война.

  • Връзка на коментара Обикновен гражданин Понеделник, 04 Ноември 2013 18:44 публикуван от Обикновен гражданин

    Стига си лъгал ве свиня крадлива!!! Бойко ти стоял и зад това... утре като се насереш в гащите Бойко ли ще ти е виновен!? Смешник!!! Бойко ви плащаше протестите по 50 лв... 90 дена по средно 30 000 души нали!? Че той Бойко е по-богат и от Бил Гейтс бе! Сергей каза, че допълнителните 30 000 бюлетини е било поръчка на ДПС... Сега пък студентите пак Бойко ги бил плащал... Той Бойко е по-голям мафиот от Кръстникът и по-богат от всички ТОП 10 богаташи в света... Баси смешниците! ДОЛУ ОРЕШАРСКИ МНОГО ЯСНО И ВСИЧКИ ПОКРАЙ ТЯХ! НЕКА ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, НЕКА СЕ ОБЕДИНИ НАРОДА СРЕЩУ ВСИЧКИ ПАРТИИ! ЗА ТОВА ГИ Е СТРАХ ТИЯ КРАДЛИВИ ПСЕТА! Защото знаят, че те първи ще са гръмнати! Стига сте ни разделяли по партии, всички сме БЪЛГАРИ и всички ще смажем вашите партии!!! БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРБ, СДС и всички други ПОД НОЖА! Всички са излезли от БКП, не ни трябва РАЗМЯНА от едни с други, искаме ПРОМЯНА! ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ В ДЕЙСТВИЕ ТРЯБВА ДА ИМА!!

Влезте, за да коментирате