Осман Октай: Има опасност за живота на Бисеров. Той назначи Орешарски за финансов министър в тройната коалиция

Вторник, 05 Ноември 2013 08:19 Публикувана в У нас Прочетена 1068 пъти

Историята се повтаря - по същия начин Христо Бисеров напусна СДС през 2000г., заяви по Нова тв Осман Октай, бивш съратник на Ахмед Доган. По същия начин той, за да избегне изгонването си от СДС, подаде оставка. Според Октай двама души знят истината за Бисеров. Няма човек, който за половин час да принуди Доган да го приеме, категоричен бе Октай. Неговата версия е, че Бисеров е пренебрегнал Доган и е нарушил интересите му. Затова според него животът на Бисеров е застрашен, защото е искал да измести Доган.

Почетният лидер на ДПС е съзрял заговор за елиминирането му. Отстраняването на Бисеров е знак към всички в ДПС и към министри. Бисеров разполага с огромна информация, с каквато разполагаше покойният Ахмед Емин, категоричен бе Октай. 

 

Бисеров беше начело на т.нар. "ренджърско крило" в ДПС, заяви Октай и разказа, че след като напуснали СДС, преди парламентарните избори Бисеров и Йордан Цонев отишли при него и казали да ги включи в листите на предни места. Той отговорил, че това ще предизвика сътресения в ДПС. Тогава Бисеров основал партия Екип, за да ползва ДПС "експертна помощ". После Бисеров влязъл в ДПС през 2005 г. Изборът на Орешарски за финансов министър на тройната коалиция бил също на Бисеров, каза Октай. Той припомни, че после Доган призна за "обръчите от фирми".

 

Сега поведението на отстранените от ДПС ще бъде същото като на бившите членове на ГЕРБ, които се жалват за своята сигурнос. тЗапитан защо самият той все още е жив, Октай отговори: Аз не съм се занимавал с бизнес.

 

 

Последно променена в Вторник, 05 Ноември 2013 08:51
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате