Политолог: Бисеров е жертва на руските енергийни интереси

Вторник, 05 Ноември 2013 10:31 Публикувана в У нас Прочетена 1606 пъти

Това правителство не е нито ляво, нито дясно. То е икономически комитет за утвърждаване на определени икономически проекти. Това заяви по БНР политологът Валентин Вацев. То няма как да е ляво, тъй като руският контрагент е дълбоко десен. Ако някой не е забелязал Путин е един от най-десните политици, които познавам. Той е по-десен и от Меркел, и от Обама, но това не пречи на българските русофоби да го ненавиждат както се ненавижда болшевик.  След "Южен поток" ще започне строежът и на АЕЦ "Белене". За да не стане това, всеки от стълбовете на това правителство ще бъде атакуван и взривяван с някаква мина в основите. Ще се намери слабо място на Бисеров, а това не е трудно, ще се намерят видими и невидими кусури на Станишев – тук също няма голям проблем, т.е. така се сваля правителство. Това е стара технология.

ДПС е един от стълбовете на тази власт и опитът да се спре руско-българско енергийно сътрудничество включват демонтаж и деструктуриране на всички основи на това правителство. Бисеров е един от тези стълбове. Той трябваше да бъде махнат. Аз очаквам разни слаби места, лошо завързани структури във властта да бъдат демонтирани буквално до две седмици. Очаквам серия от разрушителни скандали в основите на БСП. В момента там тлее много интересен гноен властови абсцес около Станишев и старите отношения между Станишев и Първанов сега ще бъдат активирани по нов начин. 

 

Според Вацев „Истината е, че главната причина за всичко е не толкова природата на това правителство, а една негова задача. То по нищо не се различава от предишното освен по един ключов параметър. При предишното правителство беше невъзможен "Южен поток" и никакво руско-българско енергийно сътрудничество, при това правителство има една централна, макар и неявна политическа задача – да утвърди руско-българските енергийни проекти. 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 05 Ноември 2013 10:40
Влезте, за да коментирате