Журналист: ГЕРБ и ДПС готвят кабинет. Борисов: Лъжи и инсинуации

Вторник, 05 Ноември 2013 15:40 Публикувана в У нас Прочетена 828 пъти

Бойко Борисов нарече „лъжи и инсинуации” твърденията на журналиста Веселин Желев, който съобщи от Брюксел, че се готви тайна коалиция между ГЕРБ и ДПС за нов кабинет с премиер вътрешния министър Цветлин Йовчев. Желев научил новината от "добре информиран анонимен източник". Той коментира темата в профила си във Фейсбук.

"Такива разговори не се водят, а целта на подобни инсинуации е да разколебаят обществото, което настоява за оставката на Тройната коалиция на БСП, ДПС и "Атака", пише лидерът на ГЕРБ.

Ето цитат от блога на журналиста веселин Желев:

„ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин Йовчев в рамките на сегашния парламент, научи този блог от добре информиран източник, пожелал анонимност.

Главната цел е да бъде отстранена “Атака” от ключовата ѝ позиция в парламента и да се намалят вредите, които тя носи на представените в него партии и на страната.

Източникът не посочи дали споменатите партии окончателно са си стиснали ръцете за плана, нито кога и как точно се очаква той да влезе в действие. По думите му доверието между партньорите в сегашната коалиция БСП и ДПС е силно разклатено.”

Източникът вероятно базира твърденията си на изказване на Борисов от 13 октомври в Сливен: “Не му завиждам на Йовчев, защото на него ще му падне главата, а той е добър министър. Орешарски и Станишев са безотговорни хора.”

Журвалистът Иво Инджев предположи в блога си, че оставката на Христо Бисеров от постовете му в парламента и в ДПС е била цената Борисов да стопли отношенията си с Доган и Местан.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също категорично отхвърли днес от Брюксел хипотезите за коалиция между партията му и ГЕРБ в рамките на сегашния парламент. Според него съюзът бил невъзможен, тъй като между ДПС и ГЕРБ има дълбоки политически и ценностни различия.

 

 

 

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате