Сотир Цацаров: Знаем кои са собствениците на 875 незаконно подслушани телефони

Вторник, 05 Ноември 2013 20:44 Публикувана в У нас Прочетена 982 пъти

„Установени са собствениците на 875 незаконно подслушвани телефона. Огромната част от тях са на корпоративни структури.”

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по бТВ днес по проверката за шумния скандал с подслушването със специално оборудваната кола, когато Цветан Цветанов беше вътрешен министър.

Засега обаче делото е на трупчета, докато английски специалисти не възстановят паметта на подслушвателното устройство.

Цацаров бе категоричен, че не работи против ГЕРБ, каквито слухове се носели по думите на водещата Цветанка Ризова. Шефът на държавното обвинение дори я попита защо му задава този въпрос.

Досега сме искали два имунитета на депутати от ДПС, един - на Сергей Станишев от БСП, и 3 на Цветан Цветанов, заяви Сотир Цацаров.

Мястото на прокуратурата е в съдебната власт и никъде другаде, каза главният прокурор в отговор на идеите за реформа на обвинението и преместването му в изпълнителната власт.

Според него реформата трябва да бъде извършена вътре в самата съдебна система. Извеждането на прокуратурата от тази система ще я направи слаба и в подчинено положение.

Ексхумация на тялото на Тодор Димов-Чакъра са поискали експертите, които работят по възобновеното разследване за смъртта му.

Казусът за смъртта на Чакъра бе отворен отново преди година, след като Европейският съд за правата на човека в Страсбург осъди България по жалба на вдовицата и двамата синове на загиналия Димов. Държавата трябва да им плати 50 000 евро обезщетение.

„Екс премиерът Бойко Борисов, бившият агент от ДАНС Алексей Петров, както и шеф на Агенцията ще бъдат разпитани по делото срещу Сергей Станишев за изгубените папки с класифицирана информация. Станишев сам поиска да му свалят имунитета, за да приключи това дело”, обясни Цацаров.

 

 

 

Редакотр: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате