И Петното стана клиент на прокуратурата

Вторник, 05 Ноември 2013 21:59 Публикувана в У нас Прочетена 831 пъти
Бареков и Петното бяха засечени в една компания Бареков и Петното бяха засечени в една компания Източник: Дневник

Бисер Миланов-Петното, известен с акциите си в защита на кабинета „Орешарски” и опити да провокира протестите, стана клиент на прокуратурата.

Срещу него бе заведено дело от Софийска градска прокуратура за подстрекаване към престъпления и насаждане на расова омраза. Това стана ден след като и срещу Ангел Джамбазки от ВМРО бе образувано такова дело.

Компания ще им правят Цветан Бонев, Николай Илиев, Деян Стефанов и Петър Цонев, които са заподозрени като съучастници на Петното в опита му да предизвика етническо напрежение в района на столичната джамия.

"На 2 ноември 2013 г. около 16.00 часа лицата са се движили по бул. "Мария Луиза" в района на джамия "Баня баши" с лек автомобил марка "Ауди Q7" и с помощта на два мегафона, през отворените прозорци на автомобила, са отправяли призиви към гражданите за саморазправа", съобщават от държавното обвинение.

Бисер Миланов стана много популярен с крайните си изцепки и опити да провокира протестиращите, които го идентифицираха като манипулатор.

Телевизиите често го канеха да обяснява позицията си, представяйки се за като инициатори на „граждански”мероприятия, дебати и дори законопроекти.

Миланов бе заснет и в дружески разговор с бившия шеф на проправителствената ТВ7 Николай Бареков.

„Трябва да сме готови сами да се защитим. Държава няма. Полицията осем месеца си губи времето да охранява тези боклуци, вместо да пази живота на хората... Ако правителството не вземе мерки, ВМРО ще прибегне до самоорганизация в духа на нейните традиции - доброволни патрули и отряди", написаха в сайта си активистите от ВМРО.

Във вторник тези изявления бяха свалени от сайта на ВМРО и Каракачанов обяви, че ще съди Българския хелзинкски комитет за клевета. От комитета обаче са направили кешови версии на публикациите в сайта на националистическата коалиция и обявиха, че ще ги предоставят на разследващия полицай.

Влезте, за да коментирате