Задържан е нападателят на Виктория на път за Кипър (обновена)

Сряда, 06 Ноември 2013 09:20 Публикувана в У нас Прочетена 536 пъти

Гръцките власти задържа издирвания алжирски гражданин Салахедин бин Аладин вчера вечерта. 

Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за нападението на 20-годишната Виктория Христова в магазин на ул. „Пиротска”

Продавачката беше намушкана с нож няколко пъти при въоръжен грабеж. Приета бе в тежко състояние, но без опасност за живота в „Пирогов”, от където се очаква да бъде изписана до няколко дни.

Аладин се е намирал близо до град Орестиада, на 60 км от граничното село Мезек. Оттам той е възнамерявал да стигне до Кипър, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Освен заподозрения полицията е задържала и друг човек, който му е помогнал да стигне до границата. В момента Аладин пътува към София.

Самоличността на Бин Аладин беше установена благодарение на видеокамера в близост до магазина. Аладин се издирва от неделя вечерта след акция на МВР в центъра на София. В понеделник МВР разпространи негова снимка.

По данни на МВР мъжът, който е от алжирски произход, стига до Пловдив с такси в неделя вечерта. На следващия ден "добросъвестен гражданин" подава сигнал в полицията, че Аладин е забелязан в града.

"МВР блокира района около хотел "Лайпциг" в Пловдив и щурмува адрес, където имахме сигнал, че е пребивавало лицето. Там той обаче не беше открит", заяви още главният секретар на брифинг в сряда сутринта пред МВР.

Впоследствие става известно, че същата вечер около 19.30 ч. Аладин напуска Пловдив отново с такси и се отправя към пограничното село Мезек. Полицията блокира селото, а граничните служби - границата.

"Вчера цял ден прочиствахме село Мезек на два пъти, но заподозрения го нямаше", обясни още главният секретар. След това са предприети "заградителни мероприятия" от двете страни на границата.

 

Последно променена в Сряда, 06 Ноември 2013 11:20
Влезте, за да коментирате