Радан Кънев: ГЕРБ балансира между европейското и популисткото

Сряда, 06 Ноември 2013 09:55 Публикувана в У нас Прочетена 841 пъти

ГЕРБ не показва, че е модерна европейска партия. Те балансират между европейското и популисткото. Везната, на която слагат популизма толкова натежа в последно време, че изхвръкна нагоре и европейското се разпиля във всички посоки.

Като опозиция ГЕРБ не са взели никакво отношение към проекта "Южен поток", който е второто "Белене" като ощетяване на България. 

Така лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори на въпросите дали ще търсят приближаване с ГЕРБ по Нова телевизия.

Стартирането на проекта „Южен поток” стана преди няколко дни с внезапната визита на Алексей Милер. Кънев каза, че този проект ще фалира енергийния сектор. 600 млн. евро вече са заминали по него, без дори да има сключен договор. ГЕРБ мълчи по този и други важни въпроси, с което доказват, че партията на Бойко Борисов е едновременно европейска и популистка. В последните 2-3 седмици очевидно в ГЕРБ е надделял популизмът.

Кънев коментира, че е забелязал знаци, които потвърждават, че ДПС търси начини за политическо оцеляване и след края на това управление. Той каза това по повод слуховете, които вчера се разпространиха в медиите, че ГЕРБ и ДПС готвят кабинет с премиер вътрешния министър Цветлин Йовчев.

За напрежението около „Зелените”, които заявиха, че няма да участват в бъдеща коалиция с другите партии в Реформаторския блок, Радан Кънев подчерта, че е естествено да не искат общо участие в европейските избори, защото са от различни европейски семейства. Те обаче ще продължат да работят по 12-те точки на РБ, независимо дали ще участват в общ проект за коалиция или не.

Той припомни, че много пъти е споменавал за това и няма никаква новина в заявлението на „Зелените”.

 

 

Редактор: Рени Нешкова

1 коментар

  • Връзка на коментара Тва е Сряда, 06 Ноември 2013 12:06 публикуван от Тва е

    Радан разбира от балансиране. Все пак е събрал партийки от всички цветове на дъгата. Нито по идеология си пасва с другите, нито по нещо друго. Та точно той да говори за популистко и европейско е доста смешно. Да каже какво общо има със зелените... освен че Прокопиев им плаща заплатата, естествено.

Влезте, за да коментирате