Телета и шкембе чорба забавляваха депутатите по време на дебати

Сряда, 06 Ноември 2013 13:47 Публикувана в У нас Прочетена 984 пъти
Ивайло Московски заяви, че по времето на ГЕРБ правителственият авиоотряд никога не е ползван за изборни цели Ивайло Московски заяви, че по времето на ГЕРБ правителственият авиоотряд никога не е ползван за изборни цели Снимка: БГНЕС

В конкурс за най-оригинални лафчета се превърна днес дебатът на депутатите в НС, посветен на полетите на ГЕРБ с правителствения „Авиоотряд 28”.

Антон Кутев от БСП пък намекна, че липсват списъци и така не може да се докаже, че с авиоотряда са пътували криминално проявени хора или "леки жени с тежки пороци".

Ивайло Московски от ГЕРБ бивш транспортен министър му отвърна, че това ако е вярно, то винаги е по-добре в присъствието на премиерада има „леки жени с тежки пороци”, отколкото както по ваше време –„леки мъже с тежки пороци".

Вежди Рашидов от ГЕРБ пък обясни на ДПС, че много преди да станат "камериерки" на Ахмед Доган, лично скулпторът го е хранил с шкембе чорба.

Председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака" отново каза, че с елитния екипаж са се возели футболни и волейболни отбори, лично Христо Стоичков, имало е полети за заснемане на филми, за наблюдение на телето Бойка - подарък на Борисов, за лов, за плаж и др.

Московски контрира, че му е писнало да слуша глупости за изнасяни куфари с пари за Ливан, превозване на фолк певици и килограми фъстъци.

След няколко часа парламентът реши докладът да бъде изпратен в прокуратурата "за наказателно правна преценка".

Гласуваха 180 депутати, от които 100 бяха „за”, а 80 бяха „против”.

Бившият премиер Бойко Борисов не бе в пленарна зала.

 

 

 

Редактор: Рени Нешкова

Влезте, за да коментирате