Разследват Бисеров и за пране на пари

Четвъртък, 07 Ноември 2013 14:28 Публикувана в У нас Прочетена 728 пъти

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров. По информация на в. "Труд" Главинков е доведен син на Бисеров.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че вчера шефът на ДАНС е внесъл при него сигнал срещу Бисеров с данни за финансови и данъчни престъпления. 


По-късно от държавното обвинение съобщиха официално, че получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, с титуляри посочените по-горе лица. Последвали са внасяне на влогове (срочни депозити), теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони - Сейшелски острови. 


По разпореждане на главния прокурор информацията незабавно е изпратена на Софийската градска прокуратура. С постановление от днес е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров -  представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата. 


Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура. Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двамата, както и на търговски дружества. Постановено е и разкриване на данъчната и банковата тайна. 
Прокуратурата ще отправи запитвания до компетентните власти на поне две европейски държави за основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н. 


Просто лош късмет за Бисеров, че е дошъл сигнал от чужда служба и от ДАНС не са могли да го прикрият както досега, коментират потребители на интернет.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2013 14:34
Влезте, за да коментирате