Борисов обвини ДАНС в теч на информация към Доган

Четвъртък, 07 Ноември 2013 17:00 Публикувана в У нас Прочетена 917 пъти

Разследването срещу Христо Бисеров очевидно разкрива, че в ДПС текат интересни процеси, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. Докато разни хора правят нескопосани опити да отклоняват общественото внимание, зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров се оказа разследван за пране на крупни суми пари... Но основният въпрос, който следва от тук, е кой докладва на Доган операцията срещу Бисеров? Кой предупреди висшето ръководство на ДПС да се отърве от политика Бисеров преди да му бъде поискан имунитетът? Кой изнесе информацията от службите и я занесе в сараите, за да може днес разследването да се води срещу гражданина Бисеров, а не срещу политика Бисеров?", отбелязва Борисов. След като вътрешният министър и ресорен вицепремиер Цветлин Йовчев сутринта твърдеше, че не знае за разработката на ДАНС, кой тогава изнесе информацията, пита още той. Борисов поздравява прокуратурата в лицето на главния прокурор за смелите и безкомпромисни действия.


Не мога да кажа дали има теч на информация от ДАНС преди да направим съответните проверки за това, заяви пред журналисти в парламента председателят на агенцията Владимир Писанчев след участието му в заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.


По повод обвинения за теч на информация от ДАНС по случая с вече бившият депутат Христо Бисеров, който подаде оставка преди прокуратурата да поиска имунитета му, Писанчев отбеляза: „Ще има различни тълкувания”. На въпрос дали е възможен теч на  той отговори: „Не мога да ви кажа преди да направим съответните проверки за това”.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате