Георги Гергов закри телевизията си

Четвъртък, 07 Ноември 2013 17:46 Публикувана в У нас Прочетена 1221 пъти

Собственикът Международния панаир в Пловдив Георги Гергов закри "Нова българска телевизия" - една от фирмите в структурата на Международен панаир - Пловдив. Закриването на телевизията идва само ден след като от дружеството съкратиха 57 служители в панаира.

Днес работещите в "Нова българска телевизия" научили от Гергов, че медията спира работа и от днес са на трудовата борса. Няма забавени плащания, но те няма да получат обезщетения заради липсата на едномесечно предизвестие. В Пловдив работят около 20 души, а в офиса в София - 15.


През 2007 г. Международният панаир Пловдив купи телевизия "Евроком България" от Анна Барбудева. Пловдивският тв канал е регистриран на името на дружество "Евроком България", което има и програмен лиценз. Негови управители са Георги Барбудев и съпругата му. Замисълът беше телевизията да е новинарска и с икономическа насоченост и да излъчва реклама на фирми изложители при изгодни условия. Програмен директор на медията беше съпругата на кандидат-кмета на БСП в Пловдив Георги Търновалийски.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате