Освободиха от ареста и останалите двама, оцветили скулптурите пред БСП

Четвъртък, 07 Ноември 2013 21:28 Публикувана в У нас Прочетена 772 пъти

Асен Генов и Цветелина Сърбинска бяха освободени от ареста след 19 ч. Те бях задържаниа в Трето РПУ заради това, че оцветиха скултурната композиция пред централата на БСП. Те бяха последните двама, които излязоха от ареста.

Асен Генов каза пред bTV, че няма какво да коментира по случая. Той не обясни дали е изрисувал паметника с мотива, че ако каже нещо, ще попречи на следствието. Генов заяви, че всички задържани са отговорили на въпросите на разследващите и са оказали пълно съдействие.


По-рано полицията освободи и останалите четирима задържани. Тази сутрин първото съобщение беще за петима. Шестимата  бяха арестувани към 5 часа тази сутрин, докато рисували със спрей паметника пред централата на БСП на ул. "Позитано" 20. 

 

Пръв от ареста малко преди 13 ч излезе Давид Станчев, а след него Живко Занков, Никола Спотинов и Марта Георгиева. Според адвоката на Генов - Николай Беров, клиентът му е с много добро самочувствие и не е притеснен. 

 

През целия ден оцветеният в розово-лилаво скултурен комплекс бе атракция за столичани. Във Фейсбук шегобийци  оприличиха едната фигура на тази на Мая Манолова, друга на Михаил Миков,  а останалите две - на Сергей Станишев и Кристиян Вигенин.

Последно променена в Четвъртък, 07 Ноември 2013 21:45
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара сянка Петък, 08 Ноември 2013 08:38 публикуван от сянка

    По тъмна доба и скришом се вършат нередните неща. Останалото е шумотевица, господа Кънев, Москов и всички др. от ДСБ.

Влезте, за да коментирате