Шестима артисти с послания към окупантите

Петък, 08 Ноември 2013 06:38 Публикувана в У нас Прочетена 802 пъти
Шестима артисти с послания към окупантите Снимка: vesti.bg=

Шестима актьори и музиканти подкрепиха протестиращите студенти, които в последните седмици окупират зали на различни университети из страната чрез кратки видеа с послания. На 27 октомври Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти, пристигна в двора на Ректората, за да подкрепи протестиращите студенти, окупирали аудитория 272."Студентите са двигателите на нашето общество и затова ги подкрепям. Още в понеделник, предполагам, че Съюза на българските артисти ще подкрепи протеста на студентите."Оставка" означава, че не искаме тези хора да бъдат на това място, на което в момента са", каза Христо Мутафчиев. Той призова възрастните да не разединяват децата.

Сега пък режисьорите Джеки Стоев и Явор Гърдев, актьорите Мая Новоселска, Деян Донков и Деян Ангелов и вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов се появиха с кратки видеа, в които изказват своята подкрепа към студентите.Шест клипчета в тяхно бяха качени вчера и днес в сайта за видеосподеляне "ЮТюб", като всяко едно от видеата завършва с бял надпис на черен фон #OCCUPY:

Режисьорът Джеки Стоев:"Аз не само подкрепям студентите. Аз само истински съжалявам, че в момента не съм студентите. Иска ми се, и то не защото щях да бъда по-млад. Просто щях да участвам в този момент, в който България се въздига и става отново държава и българският народ става отново народ, защото той по едно време не беше народ".

Актрисата Мая Новоселска: "Скъпи приятели, студенти, подкрепям ви с цялото си сърце. С вас съм, защото вие сте светлината и надеждата за всички нас. Не се отказвайте”.

Актьорът Деян Донков: "Здравейте! Искам да ви кажа, че аз категорично подкрепям студентите в протестите им, в дейността им, в любовта им, в надеждите им. Нищо не е случайно. Нещата се случват, когато ние искаме да се случат".

"Аз съм Явор Гърдев и подкрепям българските студенти”, казва носителят на награда "Аскеер" за най-добра режисура за сезон 2012/13.

”Здравейте, аз съм Димо от P.I.F. и искам да ви кажа, че подкрепям българските студенти, защото май само те са тия смелчаци, които могат да се опитат да направят така, че да падне правителството. Без кръв!", казва музикантът.

"Изказвам подкрепата си напълно към студентите на България и техните искания. Имам апел към тях: Бъдете постоянни, не се отказвайте, ние ви подкрепяме", казва Деян Ангелов.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 08 Ноември 2013 06:51
Влезте, за да коментирате