Печат на тази страница

Йовчев притиснал Бисеров още миналия четвъртък

Петък, 08 Ноември 2013 08:43 Публикувана в У нас Прочетена 1411 пъти
Оценете
(2 гласа)

Христо Бисеров е бил разпитан в рамките на разработката срещу него още миналия четвъртък, веднага след завръщането на Цветлин Йовчев от САЩ, съобщи източник на Свободен народ он лайн. Той е бил в сградата на МВР по обяд, когато е бил притиснат с нови  доказателства срещу него. Според в. Труд вътрешният министър Цветлин Йовчев се е срещал с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в събота – два дни по-късно и само ден преди Бисеров да подаде оставка. ДПС и МВР единодушно и категорично заявиха, че това не е вярно. 

Разроботката срещу Бисеров гръмна след завръщането на Йовчев и шефа на ДАНС Владимир Писанчев от САЩ. Тълкуванието е, че двамата са допълнили информацията на българските служби за Бисеров с данни от ФБР за движението на нечисти парични потоци по света. ЦРУ разкрило Христо Бисеров, пише "Стандарт" по източници от МВР.

 

$400 000 транш от швейцарска сметка на Бисеров към авоарите на доведения му син Ивайло Главинков в Македония привлякъл вниманието на агентите. След втори транш от 50 000 долара от ЦРУ уведомили колегите си в ДАНС. От прокуратурата съобщиха в официално съобщение, че получените в ДАНС данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, с титуляри Христо Бисеров и доведения му син - Ивайло Главинков. 
Последвали са откриване на срочни депозити, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони - Сейшелски острови. 


Това е първото дело от подобен характер, заведено от българската прокуратура срещу политик от такъв сериозен калибър, какъвто е Бисеров.

Последно променена в Петък, 08 Ноември 2013 10:56
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате