Службите не издирват Бисеров

Петък, 08 Ноември 2013 12:40 Публикувана в У нас Прочетена 888 пъти
Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР. Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

"Полицията не издирва Христо Бисеров, защото няма постъпило такова искане от съответните институции", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред ТВ7. Той не пожела да коментира как е изтекла информация по случая от ДАНС. "Нека да не влизам - поне аз нямам желание, в тези политически интриги. В крайна сметка откъде е изтекла информация, как е изтекла - най-вероятно тези, които ги коментират тези неща, знаят по-добре", каза той. 

"МВР може да се интересува само в случаите, когато има наложени ограничителни мерки за някои лица да напускат. Иначе масивите, с които МВР разполага, не може да ги използва, за да си задоволява любопитството", така отговори министърът на вътрешните работи §ветлин Йовчев на въпрос дали Бисеров е напуснал страната и дали МВР се е интересувало от това.

Йовчев отрече да се е срещал с Ахмед Доган, а с Христо Бисеров от много отдавна не се  бил виждал. Той обясни, че до вчера сутринта не бил уведомен. „След това говорих с председателя на ДАНС и се информирах за това какви са обстоятелствата”, добави вътрешният министър. На въпрос ще се провери ли дали има изтичане на информация от ДАНС, Йовчев каза, че ако има данни за изтичане на информация и ако тя е класифицирана, то би трябвало да има такава проверка, но препоръча въпросите да бъдат насочени в друга посока.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 08 Ноември 2013 12:47
Влезте, за да коментирате