Изненадващо уволнение на шефа на Булгаргаз

Петък, 08 Ноември 2013 13:14 Публикувана в У нас Прочетена 869 пъти

Българският енергиен холдинг (БЕХ) изненадващо реши да освободи изпълнителния директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов, съобщи бТВ, позовавайки се на високопоставен източник в Министерството на икономиката и енергетиката.

Официално решението не е потвърдено от пресцентъра на министерството на икономиката енергетиката и туризма и от БЕХ, но в Агенцията по вписванията вече е заведено решение на борда на директорите на БЕХ на мястото на Димитър Гогов да бъде вписан бившият регионален директор в НАП Видин Шишман Чаушев. 


Самият Димитър Гогов не е бил информиран за смяната. Според БГНЕС причината за решението са натрупани неполучени вземания и просрочени задължения при управлението на Гогов. Основната част от вземанията са от "Топлофикация- София". "Булгаргаз" не си е събрало вземания за около 200 млн.лева от "Топлофикация- София" и други клиенти. "Топлофикация- София" дължи и около 360 млн. лева на БЕХ.

 

От отделянето на „Булгаргаз”ЕАД като дъщерно дружество на „Български енергиен холдинг” през януари 2007 г. досега Гогов бе неизменно негов изпълнителен директор.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Влезте, за да коментирате