Оттеглиха скандалния Калин Тихолов от кабинета "Орешарски"

Вторник, 28 Май 2013 07:28 Публикувана в У нас Прочетена 870 пъти
Калин Тихолов Калин Тихолов

Кандидатът за премиер на програмното правителство Пламен Орешарски ще оттегли кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране, съобщи БГНЕС.

Вчера за новия пост на министър на инвестиционното планиране Орешарски предложи проф. д-р Калин Тихолов, ръководител катедра в архитектурния факултет на УАСГ. Необходимостта от подобно министерсво Орешарски мотивира със "занемарената работа по кадастъра и проблемите с усвояването на европейските фондове".

В интернет и електронните медии обаче веднага излезе информация, че арх. Тихолов е свързан със скандала "Дюнигейт" от началото на тази година, както и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър.Изненадващият кандидат-министър е съдружник с Младен Мутафчийски и съосновател на ВИС. Буквално часове след това Орешарски разговарял с арх. Тихолов относно неговото оттегляне.

Рано тази сутрин в редакцията на БГНЕС е било получено отворено писмо до медиите от проф Тихолов, който обявява решението си да се оттегли от номинацията за министър .

Последно променена в Петък, 31 Май 2013 09:33
Влезте, за да коментирате