Арестуваха трима заради Чуколов и Сидеров

Събота, 09 Ноември 2013 11:19 Публикувана в У нас Прочетена 987 пъти

Със скандал и трима задържани завърши участието на депутата от “Атака” Десислав Чуколов в телевизионното предаване “Панорама” снощи. Немонтиран запис излъчи БНТ в предаването „Животът и други неща” тази сутрин. Пред телевизията дойде и лидерът на “Атака” Волен Сидеров, защото, по думите му, протестиращите са отправили заплахи към Десислав Чуколов, който беше гост в предаването “Панорама”. Атакистите иззеха таблет, защото един от протестиращите снимал сцената. Тази сутрин водещият Асен Григоров потърси Бойко Василев, но водещият на "Панорама" си беше изключил телефона.

След края на вечерния протест срещу правителството на Пламен Орешарски няколко демонстранти се събраха пред сградата на БНТ, съобщиха от медията. Двама бяха задържани, защото са влезли в пререкание с депутата. По-късно беше задържан и трети, който е залял с вино депутата Чуколов.


Все още не е ясно какви са били мотивите на хората, които са участвали в спречкването, както и на коя политическа сила, движение, протест или контрапротест симпатизират.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате