Арестуваните заради сблъсък с Атака били петима

Събота, 09 Ноември 2013 17:00 Публикувана в У нас Прочетена 860 пъти

Петима души са били задържаните снощи пред сградата на БНТ и отведени в столичното Първо районно заради словесен сблъсък на протестиращи с депутата от "Атака" Десислав Чуколов и лидера на партията Волен Сидеров, стана ясно в края на деня.

В петък вечерта Чуколов бе гост в телевизията. По това време пред сградата на телевизията се събра малка група протестиращи срещу правителството. След края на участието служителите на телевизията съвместно със силите на МВР осигурили безпрепятствено напускане на гостите, които били представители на три от политическите сили в парламента - ГЕРБ, БСП и „Атака". 


Няколко минути по-късно обаче Десислав Чуколов се върнал пред главния вход на телевизията, където започнал разговор на висок тон с протестиращите, предаде БНТ. След това към депутата на "Атака" се присъединили негови колеги заедно с лидера на партията Волен Сидеров. 


Арестувани са хора, които са отправили словесни заплахи към Чуколов и Сидеров. Малко по-късно възникнало напрежение между Чуколов и група млади хора, които твърдят, че минавали случайно покрай телевизията. Спорът приключил с излята върху депутата чаша вино. 


На въпроса може ли да ги разпознае, Чуколов заяви: "Разбира се, че ги разпознах. Колегите ми ги имат записани. Сега отиваме в Първо районно да подам жалба и просто тези хора си въобразиха, че могат да хулиганстват и буйстват по центъра на София и това да минава безнаказано. Хайде да видим дали има държава или всичко вече е анархия в България". 


В своя защита един от протестиращите разказа: "Минавайки оттук, видяхме много хора и се оттеглихме в тази част на улицата, след което застанахме да видим за какво става въпрос. Сега трябва да призная, че някои от моите приятели направиха такъв знак. След което се приближи един господин с очила, мисля, че е от депутатите на г-н Сидеров, но не му знам името, честно казано. Приближи се и започна да притиска физически моите приятелки. При което очевидно те се уплашиха и едната имаше чаша с малко червено вино и го заля с чашата".

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Събота, 09 Ноември 2013 17:07
Влезте, за да коментирате