Анастасия Мозер: В Реформаторския блок са като орел, рак и щука

Събота, 09 Ноември 2013 19:12 Публикувана в У нас Прочетена 1130 пъти
Снимка БНТ. Снимка БНТ.

На третия редовен конгрес на Партия "Обединени земеделци" днес почетният председател на Анастасия Мозер изрази резервираност към участие в Реформаторския блок.  Причината е, че някои от партиите в него не желаят да си сътрудничат с тях. "Те са малко орел, рак и щука и започнали вече да се разпадат, но това си е тяхна отговорност, ние си носим нашата", подчерта Анастасия Мозер в присъствието на някои от лидерите - Божидар Лукарски и Корман Исмаилов. Според почетния председател на "Обединени земеделци" в евентуално коалиране с ГЕРБ няма нищо лошо, тъй като и двете партии членуват в Европейската народна партия.

"В края на краищата Бойко Борисов е от демократичната страна на нашия политически живот и аз не съм чула друг бивш премиер, който да излезе, и аз го чух лично, и да каже: Аз съм направил много грешки. И той се беше изолирал, мислеше, че той е най-големият, най-великият и видя, че не е така. Всеки има нужда от приятели и партньори. От това разделение в българското общество на демократичната общност няма никой полза, освен враговете на тази демократична общност", каза тя пред БНТ.


Мозер уточни, че решенията и отговорността за политиката е все пак в ръцете на нейното ръководство. Именно една от основните задачи на днешния конгрес е изборът на нов председател. Кандидатите за поста са четирима - досегашният председател Петя Ставрева, Моньо Христов, Димитър Иванов и Георги Димитров. Последният се оплака, че не е допуснат да присъства на конгреса. За същото сигнализираха и представители на няколко партийни организации от страната. От "Обединени земеделци" обясниха, че до залата не са били допуснати единствено граждани, които са не са с изрядни делегатски документи.


Според наблюдателите една от основните причини за препирни в земеделската партия в момента е заради отношенията й с ГЕРБ, Реформаторския блок и останалата част от десния политически спектър. 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Събота, 09 Ноември 2013 19:20
Влезте, за да коментирате