Костов се влияел от Бисеров, чак в края на управлението се вслушвал в Мозер

Неделя, 10 Ноември 2013 10:52 Публикувана в У нас Прочетена 907 пъти

Почетният председател на „Обединени земеделци „ Анастасия Мозер поясни днес в предаването „На светло” по Нова телевизия мисълта за коалиция с ГЕРБ, която вчера изказа на конгреса на партията си. Мозер каза, че през лятото се е срещала с Бойко Борисов заедно с председателката Петя Ставрева и той се е държал подчертано уважително към нея. Мозер припомни, че преди това лидерът на ГЕРБ се е държал настрана от другите партии. Бойко Борисов трябва да се отърси от самотата си в политиката", призова тя.

След определението, че в Реформаторския блок са „орел, рак и щука”, Мозер довери, че лидерът на СДС Божидар Лукарски е бил разубеждаван да не отиде на конгреса на земеделците. Тя останала с впечатлението, че "На Радан Кънев още не му е дошъл акълът в главата". Още по-сериозно го отнесе друг реформатор - Меглена Кунева. "Когато Кунева беше еврокомисар, имахме доста сериозни критики по повод, че тя не защити българските интереси по време на преговорите за влизане в Европейския съюз и специално в областта на земеделието", припомни Анастасия Мозер. 


Почетният лидер на земеделците сподели, че по времето на ОДС Костов слушал Бисеров, а от нея се държал настрана. Едва към края на управлението си той променил своето отношение към нея и се вслушвал в нейните съвети.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате