Станишев се измъкна след сблъсъци и арест на демонстрант

Неделя, 10 Ноември 2013 19:47 Публикувана в У нас Прочетена 1285 пъти

Протестиращи блокираха лидера на БСП Сергей Станишев пред Руското посолство след края на интервюто му за “Всяка неделя”. Автомобилът на бившия премиер бе засечен на излизане от района на парк-хотел “Москва”, откъм улица “Акад. Методи Попов” в столичния квартал “Изток”. Това стана минути след интервюто на Станишев с Кеворк Кеворкян, излъчено от студиото в парк-хотела. Последната реплика на Станишев в отговор на въпроса ще разговаря ли с окупантите беше: Не мога да разговарям с хора, които крещят.

При блокадата се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция.
Момче с българското знаме в ръце е било арестувано при сблъсък с полицията, разказаха очевидци. В района има усилена охрана от полицейски части. Група полицаи с мотори се опитаха да се вклинят в групата протестиращи. Кръстовището пред Руското посолство е блокирано. “Кого пази полицията?”, скандираха протестиращите.

Полицаите и жандармерията, която бе блокирала и кръстовището при руското посолство отсреща преди това,  успяха да осигурят на Станишев коридор, през който да се измъкне към посолството.

Част от протестиращите, няколкостотин на брой, тръгнаха към Първо районно управление на МВР, където би трябвало да е отведен задържаният. Другите се отправиха към университета.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Понеделник, 11 Ноември 2013 07:15
Влезте, за да коментирате