Преподаватели към Сергей Станишев: Вие и БСП не можете да водите отговорна политика

Вторник, 12 Ноември 2013 06:38 Публикувана в У нас Прочетена 941 пъти

Преподаватели излязоха с отворено писмо до лидера на БСП Сергей Станишев, в което го критикуват за интервю в предаването “Всяка неделя”. В него той заяви, че студентските окупации в миналото са довели до разпарчeтосването на селското стопанство и до приватизация на безценица.

“Подобни твърдения според нас са неверни и манипулативни и от историческа, и от политическа гледна точка”, противопоставят се преподавателите. Те подчертават, че действията на студентите на два пъти досега са помогнали на страната ни да коригира грешките си и да тръгне в демократична, проевропейска посока. 


По същия начин и днес Ранобудните студенти посочват ключово важни проблеми на управлението - нелегитимните връзки на управляващите с корпоративни групи, имитирането на социално-ориентирана политика, разпалването на вражди и сътрудничеството на управляващите партии с компрометирани, ксенофобски партии, изброяват още преподавателите. 


Според тях неразбирането на Станишев за ролята на студентите след 1989 г., както и нежеланието му да заеме категорична позиция за радикалните националистически партии като "Атака" и ксенофобската им реторика, още веднъж потвърждавало съмненията им в способността му, както и тази на БСП, да водят отговорна, проевропейска политика в интерес на обществото ни. 


"Това са две допълнителни основания да застанем още по-твърдо зад исканията на Ранобудните студенти за оставка на правителството на г-н Орешарски и за свикване на нови парламентарни избори”, се казва още в писмото. 


Под него са се подписали 91 преподаватели.

 

Редактор: Светломира Димитрова.
.

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 06:48
Влезте, за да коментирате