Окупация на парламента, ГЕРБ го напуска, синдикатите плашат със стачка

Вторник, 12 Ноември 2013 07:10 Публикувана в У нас Прочетена 1370 пъти

Събитията около политическата обстановка се сгъстяват. "Ранобудните студенти" от цялата страна възнамеряват да окупират днес Народното събрание с искане за оставка. Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгнаха още в понеделник вечерта към София и призоваха всички граждани да се присъединят към тях.Окупацията на парламента започва в 10.30 ч. 

ГЕРБ няма да участва в избора на зам.-председател на парламента от ДПС във вторник, обяви в Дулово председателят на партията Бойко Борисов.Лидерът на ГЕРБ настоя ДПС да даде обяснение за случилото се с Христо Бисеров и за пореден път призова правителството да подаде оставка.„Във вторник ние няма да се регистрираме за избора на зам.-председател на парламента от ДПС. Да видим Атака какво ще измисли сега. Да видим какъв цинизъм нов ще измисли. Защото това е изключително тежък проблем в държавата", заяви Бойко Борисов.

Вчера КНСБ и КТ "Подкрепа" направиха общ национален стачен комитет „заради създалата се социално-икономическа ситуация в страната и необходимостта от съвместни действия двата национално представителни синдиката. Съвместните действия ще бъдат обявени от лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Константин Тренчев в сряда. 


За обща стачка призоваха в Деня на народните будители - 1 ноември, протестиращите студенти. Оценката на двата синдиката тогава беше, че ситуацията в страната не е такава, която да води до решение за национална стачка. Още тогава обаче профсъюзните лидери допуснаха, че  "след седмица-две или повече тази оценка може да се промени на 180 градуса". 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 07:17
Влезте, за да коментирате