Подхлъзнаха Бареков с фалшива снимка на Борисов

Вторник, 12 Ноември 2013 08:10 Публикувана в У нас Прочетена 1470 пъти
Според Бареков крайният вляво е Бойко Борисов. Снимка: архив на Капитал. Според Бареков крайният вляво е Бойко Борисов. Снимка: архив на Капитал.

Николай Бареков обвини лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов във връзки с Иво Карамански при създаването на групировката СИК. В интервю в предаването "Всички говорят" по Би Ти Ви в неделя вечер Бареков показа архивна снимка на Карамански в компанията на четирима мъже и заяви, че единият от тях е Борисов. Имал я „от сигурни източници”. Бареков категорично заяви, че този там, „днес с изскубани веждички” е Борисов. 

Снощи се оказа, че на снимката е на Иван Кочев от Пазарджик, който също потвърди, че е на нея.


Снимката и твърденията бяха публикувани вчера във вестниците на семейството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Историята е водеща на първа страница на "Телеграф" със заглавие "Бойко лъсна на снимка с кръстника на мафията", а в "Монитор" то е "Борисов в генезиса на БГ мафията". Разпространени са и в други онлайн медии, свързани с империята Пеевски.
От пресцентъра на ГЕРБ също коментираха, че нито един от заснетите не е Бойко Борисов и че той отрича някога да се е срещал с Карамански.


"Капитал" уточнява, че на снимката не присъстват и Киро Японеца, и Стоил Славов, както твърди Бареков и както е разпространено в медиите. "Снимката е направена през 1996 г. в Съдебната палата, когато срещу Карамански се водеше дело за въоръжен грабеж на казино "Бедни - богати", пише изданието. Той е обграден от охранители, които нямат нищо общо със споменатите.

В предаването в неделя Бареков, който миналата седмица обвини Борисов, че е поръчал убийството му, попита какво правел бъдещият премиер в компанията на основателите на СИК. "Какво прави бъдещият премиер в тази компания, тогава, когато се създаваше групата СИК? С тази снимка, с тази глутница кучета искам да покажа как г-н Борисов си е вадил по честен начин хляба през ония години, както твърди адвокатът му. Аз твърдя, че тези хора привнесоха рекетьорските методи от мутренските години в политиката и че това е всъщност ядрото на мафията", заяви Бареков.


Изваждането на снимката беше третата част от атака на Бареков срещу Борисов в рамките на една седмица. Той първо заяви, че бившият премиер е поръчал да го убият (история, също богато отразена в част от медиите, включително на първа страница на масовия седмичник "Уикенд"), после извади твърдения за негови офшорни компании, а накрая го свърза и с Карамански, за да напомни миналото му и връзките със СИК - тема, която Борисов никак не обича да се коментира и да бъде припомняна.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 08:22
Влезте, за да коментирате