Татяна Дончева: За БСП няма изход, и полицията ще откаже да изпълнява задълженията си

Сряда, 13 Ноември 2013 09:32 Публикувана в У нас Прочетена 1595 пъти

В момента нещата са патови и излизат от контрол. Тези, които са в парламента, имат разбирането, че ситуацията е противоборство на ГЕРБ. Първо, те са тъпи, да не виждат хоризонта, второ - страхливи, и трето - не си дават сметка, че те не са опълченците на Шипка. Това, което бранят те, е собствения си стол в пленарната зала, а не някаква кауза.Те не могат да разберат, че битката не е между Бойко Борисов и ДПС и БСП, а за морални императиви.Това каза пред Нова тв Татяна Дончева, лидер на Движение 21 и бивш депутат от БСП.

Има пълно неразбиране от страна на парламентарно представените партии, и може би на по-широк кръг лица, че става дума наистина за смяна на системата, която хората искат, дори тези, които не са на протеста. Хората осъзнаха, че преходът провали бъдещето им. Те осъзнаха, че вместо да стане промяна на системата, стана подмяна на системата, коментира Дончева. Според нея различните страни в протеста ще се ожесточават, което налага нови политически формации. А за БСП няма изход. „В един момент и полицията ще откаже да изпълнява задълженията си”, прогнозира Дончева.


Българя е монополна банково и монополна медийно, категорична бе тя като допълни, че лидерът на „България без цензура"е новият играч на медийния монопол. Дончева привлече вниманието и върху връзките на някои журналисти със задкулисието: „Вижте кой беше на погребението на Младен Мутафчийски, който беше от кръга „Монтерей” – Люба Кулезич, Елена Вълчева”. 

 

Татяна Дончева коментира и темата „Бисеров", която според нея е част от протестите и част от липсата вече на възможност да бъде контролирана ситуацията. Различни групи се опитват да тикат темата в различно русло и с различен успех, каза още Дончева.Според нея, за да се изясни казуса, трябва да има повече конкретика. „Искам да видя, че това е сметка на Христо Бисеров. Сметката на доведения му син не е сметка на Бисеров.  Познавам Христо Бисеров, той е умен човек, предвидлив и не би направил дребни грешки", каза Дончева и напомни за отношението му „към ченгесарството" и това, че той е бил в основата на отстраняването на Богомил Бонев. 


Дончева допусна, че по-скоро е възможно Христо Бисеров да го разчистват сегашните управляващи и посъветва водещите да гледат българския сериал „Четвърта власт", който, по думите й, е като наръчник как службите могат да използват политиката.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 10:30
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате