Ранобудните студенти се разграничиха от Борисов и той от тях

Четвъртък, 14 Ноември 2013 07:06 Публикувана в У нас Прочетена 1074 пъти

Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Така отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук на декларацията на Ранобудните студенти, в която те го обвиняваха, че искал да оглави протеста им и го подканваха да си отива.

"Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е първото политическо организирано мероприятие на ГЕРБ, на което нашите симпатизанти са добре дошли", обяснява Борисов. 
 Той подчертава, че „именно затова протестът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да не пречим по никакъв начин на студентите и на другите протестиращи, които нямат нищо общо с нас и да покажем на управляващитe как се прави, когато ГЕРБ протестира и им иска оставкaта."  


Вчера ранобудните студенти излязоха с остра декларация, в която твърдят, че се разграничават от позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди това експремиерът обяви, че хиляди хора го призовават във Фейсбук и на други места да оглави заедно с ГЕРБ протестите срещу правителството. Студентите заявиха:


"Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното:


Г-н Борисов, явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате, е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия).", се посочва в декларацията. 


"Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. 


Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете", призовават Борисов Ранобудните студенти.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2013 07:14

1 коментар

Влезте, за да коментирате