Ново окръжно на БСП: Службогонците на митинг! Кабинетът мобилизира безброй полицаи

Четвъртък, 14 Ноември 2013 21:53 Публикувана в У нас Прочетена 972 пъти
Факсимиле от окръжното на новия председател на БСП-София. Факсимиле от окръжното на новия председател на БСП-София.

БСП организира митинг-шествие в подкрепа на кабинета "Орешарски" на Орлов мост от 12 ч в събота. За контрапротеста на левицата се разбра от публикувано в неизвестния фейсбук страницата "Жилото" писмо от новия председател на БСП-София Калоян Паргов до председателите на Районните съвети на партията в столицата. Пред БНР той прогнозира на митинга да има около 70 хиляди души, като само от София около 5000. Той е спуснал до партийния актив инструктаж, в който нарежда БСП да мобилизира за участие в митинга всички кандидати за държавна и обществена служба. В точка 4 от инструкцията Паргов изрично посочва, че „във вашето полезрение трябва да попаднат и и кадрите, които са ваше предложение да заемат държавни и обществени постове”. Освен това и БСП, и ДПС ще водят с автобуси привърженици от смесените райони.

Същия ден в 15.15 ч. на стадион "Васил Левски", намиращ се до Орлов мост, ще се играе "вечното дерби" Левски – ЦСКА. По традиция феновете на двата отбора се събират часове по-рано, агитките им провеждат ритуални шествия на път към стадиона и не е тайна, че сред едните и другите има "ударни групи" от ултарси, склонни към безредици и насилие. Ситуацията става още по-рискова заради очакваното присъствие на привърженици на ДПС на митинга, тъй като крайните фенове на двата отбора са известни с ултранационалистическата си нагласа.

 

Междувременно бТВ съобщи, че 4-звезден хотел спят полицаите от страната, командировани за протестите. От МВР отказаха да уточнят броя на служителите, настанени в хотели и цените на нощувките. На паркинга на хотел „Родина” се виждаха полицейски коли с регистрационни номера от провинцията.В хотела са останали свободни само луксозни стаи. Другите са заети от служителите на реда, уточни дамата на рецепцията в 4-звездния хотел.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2013 22:24
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате