"Опорните точки" били удар по МВР шефа

Петък, 15 Ноември 2013 08:07 Публикувана в У нас Прочетена 991 пъти

Парламентарният секретар на МВР Тодор Пройчев заяви, че разпространените "Опорни точки" на БСП по повод протестите може да се окажат атака по министър Цветлин Йовчев и професионалното ръководство на министерството. Депутатите от левицата получиха в сряда от партийния пресцентър "опорни точки", в които им се дават указания какво да говорят за протестите. В имейла е записано, че е създаден от Тодор Пройчев, което той отрече. 

За мен това е някакво активно мероприятие, чиято цел е дискредитация на името ми, на институцията, за която работя, а не изключвам и атака по вицепремиера и министър на вътрешните работи и професионалното ръководство на МВР, каза Пройчев пред "Фокус".


Той подчерта, че е излязъл от Народното събрание в 13.51 ч, а разпространеният по медиите час на създаването на имейла е 13.55. Пройчев се оправда, че е невъзможно за 4 минути да прелети до сградата на МВР, да напише въпросните опорни точки и да ги разпространи до когото и да е. 


От БСП потвърдиха, че са получили писмо с указания, но го тълкуват като нещо обичайно - за информация от МВР за ситуацията около протестите. Антон Кутев заяви по Нова телевизия тази сутрин, че нищо лошо не се е случило заради „опорните точки”, щом не са били разпитвани съседите на „момчето, което май не е добре с главата”. Протестите били болшевизъм като този на моряците от „Аврора”. В БСП са получавали подобни инструкции и от други министерства."Ние сме мандатоносители, носим отговорност за онова, което правят министрите", каза депутатката Татяна Буруджиева.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 15 Ноември 2013 08:15
Влезте, за да коментирате