Антон Кутев учи протестиращи студенти на демокрация

Петък, 15 Ноември 2013 09:44 Публикувана в У нас Прочетена 961 пъти
Студентът ЛазарПетков, който скочи върху колата на Антон Кутев. Снимка: OffNews. Студентът ЛазарПетков, който скочи върху колата на Антон Кутев. Снимка: OffNews.

„Нямам никакъв проблем с главата, освен че е ударена”, заяви по Нова телевизия студентът Александър Попов по повод написаното в „Опорните точки” на МВР, че „същият май не бил добре с главата”. "Това, че уча 4-ти курс английска филология в университета говори достатъчно, че съм трезво мислещ човек и че мога да разсъждавам нормално и нямам никакви психически отклонения”, каза още Александър. Негов преподавател пък каза вчера, че момчето е един от най-добрите му студенти, 

1Александър сподели още, че не е искал да привлича вниманието върху себе си: "Нямах никакво намерение да ставам толкова известен, колкото станах. Имам смесени чувства за това, но стана така, че излезе наяве един механизъм, който се прилага за влияние над общественото мнение и може би изменение на събитията чрез лъжа", каза той.Снимките с ранения Александър, резултат от конфронтацията с полицията по време на протестите около парламента преди дни, обиколиха не само българските, но и световните медии.


Той опроверга и информацията, че „съседи разпознали с изненада студента с пукнатата глава (Александър), за когото дори не предполагали, че учи. "Никой не се е свързвал с мен или със съседите ми. Първо помислих, че са идвали до блока, за да разпитват съседите, но такова нещо не се е случвало… става дума за измислица с цел манипулира на истината", смята Александър.


Друг протестиращ студент, който също стана известен със снимката, на която се вижда как скача върху колата на депутата Антон Кутев, заяви, че го е направил от отчаяние. Лазар Петров отрече информацията , че са давани пари на студенти и я определи като манипулация. Що се отнася до наличието на агресия той разказа, че към обяд на 12-ти не е имало ултраси и нито един студент не е провокирал насилие, но не отрече, че на вечерния протест е можело и да има такива сред мирно протестиращите.Ние очаквахме от самото начало да се опитат да ни дискредитират, бяха категорични момчетата.


Кутев

Чакащият реда си в студиото Антон Кутев, се обърна към студентите с думите: "С вас ни предстои разговор за демокрацията. Това означава упражняване на някакви правила. Аз не казвам, че това правителство ще изкара пълния си мандат, но в събота очакваме 50 000 души, които не искат избори сега. Не само вие сте представители на тази демокраци." 

 

 Антон Кутев.

Последно променена в Петък, 15 Ноември 2013 17:32
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате