Световноизвестният артист Банкси сподели снимка от протеста

Петък, 15 Ноември 2013 11:25 Публикувана в У нас Прочетена 5751 пъти

Снимката на фотографа Антон Станков, която беше споделена хиляди пъти във "Фейсбук" след публикуването ѝ преди 3 дни, беше забелязана от световно известния графити артист Банкси (Banksy).

Банкси е споделил снимката в страницата си, придружена с ироничен коментар, че тежко екипиран полицай конфискува опасни оръжия от престъпниците и бунтовниците по софийските улици, съобщи Vesti.bg.


Банкси е псевдоним на британския ъндърграунд графити артист. Неговото улично изкуство на политически и социални теми е изключителна популярно по целия свят. Една от творбите му беше обявена за продажба на търг в Ню Йорк преди дни на първоначална цена 615 000 долара. Артистът има повече от 17 000 последователи в социалната мрежа. Само за два дни над 200 от тях са споделили снимката на българския фотограф.

 

Повечето коментари на кадъра са направени от българи. След публикуването на снимката в социалната мрежа "Туитър" тръгна инициатива за изпращане на писма до Банкси с молба да впише “Оставка” в някоя от следващите си творби. Посоченият адрес на артиста е Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Кой е Банкси, четете тук:

http://svobodennarod.com/world/3583-banksi-kralyat-na-grafitite.html

 

 

Последно променена в Вторник, 19 Ноември 2013 07:44

2 коментара

  • Връзка на коментара MK Петък, 15 Ноември 2013 16:20 публикуван от MK

    KD +1

  • Връзка на коментара KD Петък, 15 Ноември 2013 12:37 публикуван от KD

    За съжаление, световно известният артист, не знае нищо по въпроса. Страницата се подържа от фен на артиста, който по някаква случайност е Българин. Лошо няма, но е добре да бъдем обективни в такива случаи.

Влезте, за да коментирате