Полицията изтика ранобудните студенти от площада пред "Св. Ал. Невски"

Петък, 15 Ноември 2013 15:24 Публикувана в У нас Прочетена 791 пъти
Снимка: бТВ. Снимка: бТВ.

Около 300 души се събраха пред сградата на Народното събрание след 11:00 часа в петък по призива на Ранобудните студенти за подкрепа от граждани за опит за нова окупация на парламента след събитията във вторник. Движението между кръстовището на Ректората и ул. Раковски по бул. Цар Освободител беше блокирано. Протестиращите се разделиха на две групи. Едната остана пред централния вход на парламента, а друга се опита да стигне до задния вход, за да "поздрави" министрите, които пристигаха за петъчния парламентарен контрол.

"Ранобудните студенти" заявиха, че ще пуснат всички да влязат, но няма да ги пуснат да излязат. Пътят им обаче беше преграден на ул. Париж от полицейски кордон, който не ги допусна в широкия периметър на сигурност около Народното събрание, който вече обхваща целия площад около храм-паметника „Св. Александър Невски".

 

Пред Факултета по журналистика и масова комуникация полицейското присъствие отново бе засилено. Униформени проверяваха документите на всички влизащи в сградата. Все още няма отговор от страна на СДВР на запитването на ректора проф. Иван Илчев дали е нарушена автономията на висшето учебно заведение във вторник, когато двама полицаи ползваха тоалетната на първия етаж на ФЖМК, а техни колеги допускаха в сградата студенти само срещу студентска книжка или актуална студентска карта за БДЖ.

 

Междувременно пред сградата на Светия Синод край църквата „Света Неделя" започна да се събира т. нар. контрапротест.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 15 Ноември 2013 15:37
Влезте, за да коментирате