Орешарски заплаши: Уволнявам протестиращите държавни служители

Петък, 15 Ноември 2013 16:31 Публикувана в У нас Прочетена 1037 пъти

Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа, обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с гражданските организации. Орешарски допълни, че има служители, които „все още са на работа", въпреки че за тях е потвърдено, че са участници „в събитията пред сградата на Министерския съвет". Има и други, за които има оперативни данни.

„По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно невинаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", добави премиерът, цитиран от "Дарик".

 

„Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни. Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично. Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи", каза още Орешарски.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Петък, 15 Ноември 2013 16:46

1 коментар

  • Връзка на коментара morsko oko Петък, 15 Ноември 2013 17:37 публикуван от morsko oko

    А от тук може ли да храчим върху тебе бе боклук.Нещастник.Още малко ви остава.

Влезте, за да коментирате