Ранобудните студенти очакват щурм, вдигат барикади

Събота, 16 Ноември 2013 11:40 Публикувана в У нас Прочетена 918 пъти

Студентите, окупирали Ректората на Софийския университет повече от 2 седмици, очакват щурм на сградата днес в интервала по обяд. Студентът по право Румен Стоев, част от "Ранобудните студенти" съобщи пред бТВ, че има сигнал за подобна провокация от няколко независими източника. Журналист дори е посочил на студентите по какъв начин ще стане това. Затова те се барикадират, за да отблъснат атаката.

Преподавателят, който подкрепя протеста – конституционалистът проф. Георги Близнашки, заяви, че цялата академична общност е за недоволството."Всички я подкрепят, защото всеобщото разбиране е, че повече така не може", добави той.


Александър Николов от "Призив за образование", заел също позицията за антиокупация, ако студентите са използвали позволените норми за изразяване на граждански свободи."През последните две седмици събираме подписка и говорим със стотици колеги против окупацията", обясни студентът.


Стоев посочи, че е било решено окупацията на Ректората да бъде свалена, но сблъсъците между протестиращи и полиция във вторник са променили плановете и затвърдили позицията на "Ранобудните".

Последно променена в Събота, 16 Ноември 2013 11:52
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате