Режисьорът Олег Ковачев готвел атентат на "Орлов мост" (допълнена)

Неделя, 17 Ноември 2013 13:39 Публикувана в У нас Прочетена 1662 пъти

Олег Ковачев се оказа герой на единственото произшествие БСП-ДПС митинга на „Орлов мост”. Детето-чудо на българското кино бил арестуван по подозрение, че готви атентат срещу троицата Станишев-Местан-Орешарски, и бил цял ден задържан в районното полицейско управление. 

Като режисьор на предаването „Бразди” той и екипът му били поканени да участват при Мира Добрева. По повод 50-годишнината на една от най-старите програми на телевизията домакините поръчали голяма торта. Нямало обаче нож. Затова Ковачев отскочил до вкъщи, защото живее наблизо, и взел 30-сантиметрово хладно оръжие за домакински цели. 


Не щеш ли, часът на рязането на тортата съвпаднал с подготовката на митинга. Вместо на юбилея той се озовал в районното управление на МВР. Останалото разказа самият герой на „Рицар без броня” във Фейсбук:

 

”Навън ченгета на всеки метър - митинг на Държавна сигурност на Орлов мост. Слагам ножа в един плик и тръгвам обратно. Малко преди БНТ ме спират за проверка на документите. После питат: "Какво носите в торбичката?" Казвам: "Нож!" и го вадя - а той 30- сантиметров, сериозен. Ония откачиха. Познайте какво се случи после...”. 


Час по-късно той добави: „Ба, чак сега ме пуснаха от районното. Ножът го конфискуваха, аз ще се разписвам на всеки два часа. Колегите, като не ме дочакали, разкъсали тортата с ръце и я изяли. Подписах декларация, че нямам право да се доближавам на по -малко от 30 сантиметра от Орешарски, Местан, Станишев и Азис. Баси...”.  

 

В понеделник сутрин Ковачев обясни пред БНТ, че всъщност не е бил арестуван, нито спрян от полицията. Той описал случката във Фейсбук, след като видял как при телевизията претърсват двама младежи. Това предизвикало поне 100 души, които повярвали в нея. Към шегата добавил, че освен за Станишев, Местан и Орешарски добавил и Азис. След два часа добавил, че през два часа трябвало да ходи до Районното управление.

 

"Представяте ли си до каква степен напрежението е ескалирало, щом и най-малката шега може да провокира такава реакция сред хората?", заключи Ковачев.

 

2


Така „Рицарят без броня” стана герой на още един филм с работно заглавие „Нашата полиция ни пази”.

 

 

 

Олег Ковачев във филма "Рицар без броня. Снимка БНТ.

 

Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2013 07:23
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара  АНГЕЛ Неделя, 17 Ноември 2013 14:32 публикуван от АНГЕЛ

    Много мила история , хората на изкуството също трябва да разполагат с малко чуство за действителност. в самолета не дават да се качваш с ножица в ртчния багаж , на мач не дават да влизаш с бутилка минерална вода . Можеш сам да се сетиш да не се разхождаш с 30 сантиметров нож когато на улицата има митинг с охрана , така че евала на полицията , В този сличай перфектно свършена работа от тяхна страна . а и чичкото с ножа си е свършил работата -ето четеме му статийката , Така че браво на всичи - WIN-WIN СИТИАЦИЯ ,

Влезте, за да коментирате