Йовчев: Полицията продължава да издирва протестиращи вкъщи

Понеделник, 18 Ноември 2013 06:51 Публикувана в У нас Прочетена 1284 пъти


Преди участието си във „Всяка неделя”  министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е дал кратък брифинг в лобито на парк-хотел "Москва". В отговор на въпрос от „Дневник” за полицейските посещения в дома на протестиращи студенти Йовчев признава, че са били търсени „20 и няколко на следващия ден. И ще продължим по този начин, няма да допуснем да се провокира насилие”.

Според него: „Не са толкова много случаите. Може би се преекспонират нещата. Това, което имаме... хора, за които има информация и са забелязани да провокират насилие и грубо да нарушават обществения ред. Тези хора са били потърсени и на много от тях са били направени предупредителни протоколи. На тези, които са направили неща, които може да се квалифицират като престъпление, на тях може да се стигне и до повдигане на обвинения и на досъдебни производства”. 


След безредиците на 12 ноември, когато пострадаха много от протестиращите студенти, някои от тях бяха издирени от цивилни полицаи и привикани в районните управления на МВР.


Йовчев влезе през централния вход за разлика от лидера на БСП Сергей Станишев, който миналата седмица за участието си в същото предаване мина през задния вход. Там снощи бяха и привърженици на лидера на "Атака" Волен Сидеров . На излизане след предаването Сидеров беше изпратен с ръкопляскания от тях.


Около 50 протестиращи бяха изолирани от полицията в близка до хотела градинка и нямаха достъп до нито един от входовете на хотела. Те пускаха през мегафон песента на Веселин Маринов "Нашата полиция ни пази" и скандираха "Оставка". Докато траел брифинга министър Йовчев един протестиращ успял да влезе в лобито и да извика "Оставка", но министърът приел спокойно призива.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Понеделник, 18 Ноември 2013 06:57
Влезте, за да коментирате