Щурмът на Бареков се провали. Той назначи Сидеров за говорител

Сряда, 20 Ноември 2013 15:05 Публикувана в У нас Прочетена 1002 пъти
Щурмът на Бареков се провали. Той назначи Сидеров за говорител Снимка: бТВ.

Мобилизираха цялата полиция на София да пази президентството от Бареков. Той се провалиЦялата полиция на София бе мобилизирана днес в центъра на града, за да охранява митингите и шествията на протестиращите синдикалисти от КНСБ и на студентите пред парламента. Широк кордон осигури безпрепятственото влизане на политиците в президентството за Консултативния съвет по национална сигурност при президента. С изключение на лидера на Атака обаче политиците минаха през страничния вход.

Неуспешен се оказа опитът на кандидат-пилитика Николай Бареков да осуети заседанието заедно със свои поддръжници на „България без цензура”. Бившите му колеги от бТВ Ани Салич и Марияна Векилска коментираха, че не е достатъчно човек да е популярен, за да присъства на заседанието. Те самите също биха могли да го поискат, като не се знае кой е по-популярен.

 

Още вчера Бареков заяви, че е готов да препречи пътя пред Бойко Борисов към президентството и с тяло, но ако не го пуснат вътре, ще легне на тротоара. Това обаче не се случи. Пред входа той срещна закъснелия Сидеров и му връчи своите искания. Лидерът на Атака обеща да ги предаде, като отвърна, че ще предложи да бъдат допуснати представители на граждански организации на заседанието на КСНС, каквато възможност според него имало. Той, бе определен от Бареков за говорител на „България без цензура” по операция "Чисти ръце". 

Последно променена в Сряда, 20 Ноември 2013 15:13
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате