Димо Гяуров: Властта е уплашена

Сряда, 20 Ноември 2013 18:04 Публикувана в У нас Прочетена 1467 пъти
Димо Гяуров. Снимка: БНР. Димо Гяуров. Снимка: БНР.

Властта е уплашена. Така бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров отговори на въпроса за насъразмерно големия брой полицаи, които се струпват спрямо броя на протестиращите от управниците в центъра на столицата. Създава се хаос, защото откъм ул. "Московска" хората не могат да стигнат до домовете си, а от другата страна достъпът е открит.

С него се съгласиха и бившите министри на вътрешните работи Емануил Йорданов от правителството "Костов" и Румен Петков от тройната коалиция. Йорданов добави, че е глупаво да се струпва толкова много полиция и от провинцията, защото тези служители не познават улиците на София и не са наясно какво трябва да правят. Той разказа, че когато властите се опитваха да се справят с футболното хулиганство по негово време, се стигнало дотам, че той заявил:"Вижте, както е тръгнало, ще се наложи да викаме полицаи от Румъния". Така той онагледи неефективността на това решение на МВР.

 

Димо Гяуров обвини властите и в това, че пускат необезпокоявани команди от националисти "да следят за реда". Румен Петков обвини медиите, че те им правят реклама.

 

Димо Гяуров заяви още, че не само е много късно за такова съвещание каквото беше заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. Особено късно е за доклади за незаконно влезлите на територията на България емигранти, който трябваше да бъде готов още миналата година.

 

Румен Петков добави, че мнозина от тях са от Алжир и представляват опасност, защото те се занимават с отвличания. Незакононе е също, че неидентифицирани лица с хвърчащи бележки са пуснати да се разхождат по елиците. Петков отбеляза, че не е ясно какви хотели и жилища обитават те. Няма да се учудя, ако в една квартира се регистрират няколкостотин души, които ще бъдат регистрирани за следващите избори, каза Петков.

Последно променена в Вторник, 26 Ноември 2013 10:08
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате