Йовчев: Изборите са негодна цел. Атанас Атанасов: Най-голямата заплаха е правителството

Четвъртък, 21 Ноември 2013 07:20 Публикувана в У нас Прочетена 1231 пъти


"Когато изборите сами по себе си се поставят като цел, това вече е грешка. Това е опит за насочване на обществената енергия към негодна цел". Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев на излизане от Консултативния съвет по национална сигурност(КСНС). Същото повтори и в предаването „Очи в очи” по бТВ.

Най-голяма заплаха пред сигурността на страната е кризата в Близкия изток, а вътрешната "обществено-политическа" криза е "втори генератор" на рискове с висок потенциал, се посочва в доклада му, който бе раздаден предварително на депутатите и медиите. Политическите изводи са, че предсрочните избори няма да решат политическата криза, протестите насочват обществената енергия в грешна посока и други от този род.


"Една от основните причини за ескалацията на протестите през последните месеци е острото политическо противопоставяне. Липсата на правила в политическата борба, активното търсене на външна подкрепа и опитите за въвличане на институциите в процеса на политическа конфронтация доведе до намаляване на доверието в тях и дискредитирането им в национален и международен аспект", се казва в доклада на Йовчев. Изначалната причина за протестите – назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, не е спомената.

 

Правителството е най-голямата заплаха за националната сигурност към настоящия момент, защото с упорството си да стои на власт може да вкара страната в гражданска война, репликира го във Фейсбук Атанас Атанасов, бивш шеф на Националната служба за сигурност в кабинета "Костов"..

Последно променена в Четвъртък, 21 Ноември 2013 07:32
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара ИВАНА Четвъртък, 21 Ноември 2013 08:53 публикуван от ИВАНА

    АТАНАСОВ Е БИТА КАРТА ВЕЧЕ И НЕ Е НУЖНО ДА ГО НАРИЧАТЕ ГЕНЕРАЛ. ТОЙ СИ Е ОБИКНОВЕН ПЕНСИОНЕР КОЙТО ЗНАЕ ДА ЛАЕ КАТО МРЪСНО КУЧЕ.
    ДА ПУКНЕ ДАНО.

Влезте, за да коментирате