Расате заподозря, че ромският ОМОН е партийна поръчка

Петък, 22 Ноември 2013 05:13 Публикувана в У нас Прочетена 1008 пъти

Голям скандал се разрази по повод намерението за създаване на ромската гвардия ОМОН, за което Свободен народ он лайн пръв съобщи, в студиото на бТВ. Боян Расате и неговите патрули, срещу които се създава паравоенното формирование на ромите, отрече дейността му да е насочена срещу тях. Петко Асенов от Националният център за развитие на ромите в България се оплака, че 15-20 души са били преследвани от патрулиращите българи. Оня ден край Лъвов мост 10-15 станали жертва на патрулите. Техните хора не смеели да излязат от вкъщи и да отидат на работа. Ромските ОМОНци щели да носят черни кърпи на главите – от едната страна щяло да пише „мир”, а от другата „Пирогов”.

Расате категорично отрече да е имало такива инциденти, като подчерта, че неговите патрули следят не ромите, а нелегалните емигранти, както и те да са искали документи на минувачи Той обвини Асенов, че създаването на неговите структури е инспирирано от партия, без да посочи коя. Той се обърна към организаторите на ромските патрули Петко Асенов с думите, че този проблем не ги засяга и единственото нещо, което трябва да ги притеснява е, че бежанците ще им вземат парите, които българите им плащат.


Асенов избегна да отговори на въпроса истина ли е това, че са се срещали със заместник-главния прокурор Ася Петрова и с директора на 3-то РПУ в София, като каза, че навсякъде в страната ще бъдат създадени консултативни съвети по сигурността с участието на МВР и прокуратурата, които ще се борят с престъпността.

 

За решението да бъде създаден ромският ОМОН четете тук:

http://svobodennarod.com/bulgaria/3622-romite-sazdavat-paravoenno-formirovanie.html

 

Какво представлява страховитият ОМОН? Четете тук:

http://svobodennarod.com/bulgaria/3626-zashto-romite-izbraha-strahovitoto-ime-omon-sreshtu-rasate.html

Последно променена в Петък, 22 Ноември 2013 05:43
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате