В зори Ранобудните студенти "превзеха" парламента (видео)

Понеделник, 25 Ноември 2013 13:43 Публикувана в У нас Прочетена 1135 пъти

От ранни зори група от „Ранобудните студенти” премина загражденията пред парламента и разпъна плакат с послание към управляващите, че няма граница за ума на протестиращите.След няколко минути "окупация" на зоната за сигурност Ранобудните разпространиха снимки и видео и написаха в страницата си във "Фейсбук":

"Тази сутрин, в деня на Св. Климент Охридски и патронния празник на Софийския университет, група от Ранобудните студенти премина загражденията пред парламента с транспарант "Огражденията са в ума ни, няма граници за духа ни!". С акцията целим да покажем, че свободният дух е бил и ще бъде по-силен от наложената полицейщина в държавата". 


Акцията е само начало на поредица от събития, които студентите ще изпълнят днес, съобщиха още от щаба на Ранобудните. В 09:30 часа те се събраха в двора на Софийски университет за начало на празнично шествие от Ректората до паметника на Св. Климент Охридски. Ранобудните носеха плакати: „Образованието е най-мощното оръжие, което може да използваш, за да промениш света”, „Аз не съм учител, а будител”, предаде "Фокус". 

Ранобудните посрещнаха ректора и официалните гости в Аула Магна, където се провежда академичното тържество по случай празника.  


По-рано Академическият съвет, начело с ректора на СУ проф. Иван Илчев, поднесе венец пред паметника на Св. Климент Охридски. След това започна тържественото връчване на дипломите на новоизбраните професори за периода от 25 ноември 2012 г. до 25 ноември 2013 г., както и с връчване на награда на Столичната община за най-добър млад учен на СУ. 

 

Видеото от акцията на ранобудните студенти можете да проследите тук: 

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Понеделник, 25 Ноември 2013 14:15
Влезте, за да коментирате