Пиарката на Мирослав Найденов пак печели над половин милион по европейски проекти

Понеделник, 25 Ноември 2013 17:11 Публикувана в У нас Прочетена 1131 пъти

Пиарката на бившия земеделски министър Мирослав Найденов – Кристина Спасова, е спечелила поръчки за над 540 хил. лв. без ДДС. След скандала с поръчката за създаване на профили във Фейсбук и Туитър по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 50 хил. лв., сега фирмата й се е преориентирала към медийните поръчки по други оперативните програми - "Регионално развитие" и "Човешки ресурси", съобщи Медиапул.

Вчера в предаването „Всяка неделя“ бившата спътница в живота на Бойко Борисов - Цветелина Бориславова, се оплака от натиск, упражняван върху нейни фирми от министъра на земеделието Мирослав Найденов. Бориславова заяви, че той е бил много близък до ДПС по време на кабинета „Борисов“. Тази „топла връзка“ вероятно продължава и досега, ако се съди по договора по "Човешки ресурси" -  проект на Главната инспекция по труда, е подписан по времето на социалния министър Хасан Адемов.

 

 В изтеклия в медиите разговор между Найденов и Борисов в дома му в Банкя двамат изразяват притеснение, че Спасова може да се разприказва пред съда и да натопи бившия земеделски министър.

Очевидно обаче спечелените обществени поръчки от Спасова до момента по "Регионално развитие" се дължат и на ГЕРБ – те са в четири различни общини, които се управляват от кметове на ГЕРБ. 

Печелим търговете с добри технически предложения и ниски цени, коментира Кристина Спасова. Тя допълва, че може би е единственият български гражданин, на когото са правили данъчна ревизия от 12-и клас. След скандала с поръчката по Програмата за селските райони Кристина Спасова е била проверена от прокуратурата и комисията за конфликт на интереси, направени са и две данъчни ревизии на нея и фирмата. Досега не е открито едно допуснато нарушение от моя страна, посочва Спасова. 

В момента "БММС" играе на още три общински търга за медийна реклама на проекти, финансирани по оперативна програма "Регионално развитие". Те са на общините Русе, Стара Загора и Провадия, като само кметът на Провадия е от БСП.

След като нашумя в медиите с фирмата "Кей Ем Ком", компанията на Кристина Спасова от март тази година е преименувана на "БММС". Неин едноличен собственик вече е дружеството"Бългериан мениджмънт енд маркетинг къмпъни". Кристина Спасова е управител на дружеството.

Седалището на "БММС" компанията е в столичния квартал "Манастирски ливади" на бул. "България". Това е офисът от 187 кв.м, който компанията купува за 332 491 лв. през пролетта на 2012 г., а през лятото на същата година купува и втори от 113 кв.м за 175 046 лв. И двете сделки станаха без да са ползвани ипотечни заеми, показа разследване на в."Сега", по което се сезира Европейската комисия и още чака отговор от българските власти от март 2013 г. досега.

 

Редактор: Светломира Димитрова.

Последно променена в Вторник, 26 Ноември 2013 15:27
Влезте, за да коментирате