Стоянович назначи контрапротестиращи за паметниците на културата

Вторник, 26 Ноември 2013 14:09 Публикувана в У нас Прочетена 930 пъти

Нина Гергова и Стилиян Иванов, известни като лица на контрапротеста, са назначена в работна група по подготовка на проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата, съобщи Noresharski.com. Заповедта е подписана от министъра на културата Петър Стоянович и е с дата 30 октомври 2013 г.

В работната група, която се състои предимно от експерти, Нина Гергова е включена в качеството си на представител на „Коалиция на протеста“ и представител на Гражданска инициатива за нов обществен договор. Стилиян Иванов представлява отново Иницитивата за нов обществен договор, но заедно с нея и Фондация за подпомагане жертвите от престъпления и борба с корупцията.

 

По информация на Noresharski.com участие в работни групи не се заплаща, но се покриват командировъчни и други разходи, както и могат да бъдат задавани задания на участниците с цел подпомагане на работата на групата. Председател на комисията е заместник-министър Велислава Кръстева, бивша съветничка по медийните въпроси на Ахмед Доган.

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате